Vestingronde

De eerste Vestingronde van Grave zit erop. Wat was het een gezellige reuring in de historische binnenstad en dat op een prachtige dag vol zonnestralen. Wil jij er volgend jaar ook bij zijn, noteer zondag 3 septermber 2023 in jouw agenda. Inschrijven kan vanaf voorjaar 2023.

Foto-impressie Vestingronde 2022

Een rijke historie

Met het opstarten van de Vestingronde wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de rijke wielerhistorie van het historische Grave. In het verleden werd in het centrum jarenlang de Rondom de St. Elisabeth georganiseerd. Het was zelfs een paar jaar een criterium voor profs. Daarnaast fungeerde Grave als etappeplaats van Olympia’s Tour. Er werden districtskampioenen georganiseerd en zelfs het Nederlands kampioenschap voor nieuwelingen en junioren. Ook fungeerde Grave in de eerste editie als start- en finishplaats van de Omloop van de Maaskant, een klassieker voor amateurs (de huidige elite en beloften categorie) door het gehele Land van Cuijk. En dan nu anno 2022, de eerste editie van de Vestingronde van Grave. 

1. Parcours

De Vestingronde vindt plaats in het historische centrum van Grave. Dat een wielerwedstrijd in het centrum kan plaatsvinden is vandaag de dag écht uniek. 

Dit is overigens niet het enige bijzondere aan deze wedstrijd. Het parcours heeft een lengte van 1.600 meter en gaat voor een groot deel over de zogenaamde kinderkopjes. Ook zullen de renners te maken krijgen met wat hoogteverschil richting de dijk. Al deze ingrediënten zorgen voor een zwaar parcours. Wij gaan voor mooie wedstrijden! Doe jij ook mee? Voor kinderen vanaf 7 tot en met 12 jaar is er een Dikke Bandenrace, een verkort parcours. Meer weten over fun- en sportklasse, lees het hier

Het parcours: start op de Hoofdwagt en dan via de Bagijnenstraat, Koninginnedijk, Baronesstraat, Sint Henricusweg, Trompetterstraat, Klinkerstraat, Rogstraat en Markt weer naar de Hoofdwagt. 

Voor de Dikke Bandenrace is er een verkort parcours via de Hoofschestraat naar de Klinkerstraat.

2. Sponsormogelijkheden

Zonder sponsoren geen Vestingronde. Wij maken graag een goede deal met jou. Hoeveel exposure je ervoor terug krijgt, dat bepaal je zelf.

Vanaf 12.30 uur word je hartelijk ontvangen op onze gezellige VIP-locatie. Een fijne en uitstekende plek voor ondernemers om te netwerken en ondertussen de ronde van heel dichtbij te bekijken. De wielrenners starten en finishen immers op nog geen 3 meter afstand!

Het is een compleet verzorgde middag. Geniet van een heerlijk biertje op ons VIP-terras, de speciale wijnen of wat fris (excl. sterke drank). Uiteraard verzorgen wij ook een heerlijke lunch in de vorm van een walking dinner. De diverse snacks later in de middag maken het VIP-arrangement van deze unieke Vestingronde compleet. Het arrangement eindigt om 17.30 uur. 

VIP

Jij zorgt voor ons, wij zorgen voor jou! Ben jij clubsponsor in de categorie, brons, zilver of hoofdsponsor dan krijg je sowieso toegangskaarten voor de VIP locatie bij de start/ finish van de Vestingronde. Ook als je Vestingronde sponsor bent kun je toegang krijgen tot de speciale VIP-locatie naast lunchroom Bij Moeders. Vol = vol, maximaal 75 personen. 

Zie hieronder een overzicht van alle mogelijkheden. Word jij sponsor van de Vestingronde? Of toch liever clubsponsor? Even face-to-face-contact? Bel gerust met Ric Broens, 06 – 53 20 94 64 dan maken we een persoonlijke afspraak. Liever mailen? Stuur jouw e-mail naar vestingronde@twcgrave.nl.

3. Programma

Dikke Bandenrace

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Daarom beginnen we de dag met een Dikke Bandenrace voor de schooljeugd van 7 t/m 12 jaar. 

Verdeeld over drie leeftijdscategorieën kunnen de kinderen op een verkort parcours aan familie en bekenden laten zien wat ze in hun mars hebben. Ieder kind heeft wel een fiets om mee te doen. Een speciale fiets regelen is dus niet nodig! Let op, het is niet voor niets een Dikke Bandenrace, een racefiets is dus niet toegestaan. De organisatie zorgt voor helmen! Leuk als jij en jullie erbij zijn. Het gaat om de Olympische gedachte en een mooie middag voor de kinderen. Deelname is gratis!  

Funklasse en sportklasse 

De volwassenen strijden in een tweetal wedstrijden. Er is startgelegenheid voor renners in de sportklasse. Deze renners komen uit het gehele land en nemen wekelijks deel aan KNWU wedstrijden. Zij kennen de klappen van de zweep. Een aantal van hen komt uit de regio of is zelfs lid van de organiserende vereniging.   

Veel fietsfanaten uit de regio zouden ook wel eens willen proeven hoe het is om in een heuse wedstrijd over de kinderkopjes te knallen. Speciaal voor hen is een zogenaamde funklasse wedstrijd in het programma opgenomen. 

Inmiddels bieden ook andere wielerorganisatoren in het Land van Cuijk de mogelijkheid om hun krachten te meten. Samen met de organisaties van De Gouden Helm in Oploo en de Kasteelronde van Mill hebben we een overkoepelend klassement opgezet voor deze categorie wielerfanaten. De Vestingronde is weliswaar de finale maar om deel te nemen hoeven de renners niet aan de andere wedstrijden te hebben deelgenomen. Alleen in Vestingronde starten kan dus gewoon.    

13:00 uurDikke Bandenrace
7-8 jaar
9-10 jaar
11-12 jaar

1,2 km
2,4 km
3.6 km
14:30 uurFunklasse (M)25 km
16:00 uurSportklasse (M)50 km

4. Aanmelden

Leuk als jij erbij bent en nóg leuker als je meedoet! 

Voor deelname aan de Dikke Bandenrace (gratis) en aan de de funklasse wedstrijd, moet je jezelf even aanmelden. Dit kan door onderstaand formulier in te vullen. 

Ter plekke kan ook nog worden ingeschreven, tot een half uur voor aanvang van de wedstrijd. De kosten voor deelname aan de wedstrijd in de Funklasse bedragen € 10,00.

Renners in de sportklasse dienen zich in te schrijven via MijnKNWU.