We gaan weer fietsen!

Zoals iedereen waarschijnlijk wel heeft gelezen zijn de Corona-maatregelen versoepeld.

Wat houdt dit precies in voor ons?

Kortweg, we mogen weer met maximaal 30 fietsers gezamenlijk fietsen maar moeten wel de 1,5 meter-regel in acht nemen.

Als gezamenlijk bestuur hebben we besloten dat we vanaf a.s. zondag, 23 mei ons toerprogramma weer gaan opstarten. Dat betekent: verzamelen om 8:30 uur bij Estria. Deze starttijd geldt voor alle 3 de groepen C, B en A. Dit geldt ook voor de woensdagavond-ritten, we starten woensdag 2 juni 19:00 uur aan de noordzijde van de Graafsebrug (John S. Thompsonbrug).

Vanuit de NTFU wordt geadviseerd om met maximaal 14 personen in een groep te gaan fietsen. Vorig jaar hebben we onszelf in deze tijd een norm van 8 – 10 max opgelegd. Dat willen we nu ook weer doen.

De donderdagavond-trainingen op industrieterrein de Bons worden op dit moment nog NIET opgestart. Dit heeft te maken met de volgende richtlijnen vanuit de KWNU: Trainingen zijn uitsluitend toegankelijk voor clubleden; wedstrijden/competities zijn nog niet toegestaan; er moet altijd 1,5 meter gewaarborgd blijven (dus niet schouder aan schouder of strak in het wiel rijden).

Bij de volgende versoepeling zullen we kijken of we dit verantwoord op kunnen schalen.

Wel willen we voordat we gaan fietsen de spelregels nog een keer vermelden welke bij iedereen waarschijnlijk al bekend zijn, maar hierbij toch nog een keer:

De spelregels in het kort

  • We rijden in groepen van maximaal 8 tot 10 personen.
  • Je houdt onderweg altijd 1,5 meter afstand tot andere weggebruikers.
  • Voor vertrek en bij terugkomst van een rit of met een lekke band, houdt onderling 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Ben jij of iemand uit je familie ziek of verkouden? Blijf dan thuis.
  • Je volgt de hygiënevoorschriften van het RIVM op.
  • Houd rekening met anderen!

De regels voor fietsers zijn weliswaar versoepeld, maar 1,5 meter afstand houden blijft de norm. Geef andere weggebruikers dus de ruimte. Denk goed na over je eigen gedrag als je op pad gaat: andere weggebruikers moeten en willen ook de 1,5 meter afstand bewaren. Respecteer dat. Als je 1,5 meter afstand tot anderen bewaart, draag je bij aan de veiligheid van jezelf en andere weggebruikers én het imago van de wielersport. Dit doe je dus ook voor jezelf!