Verslag Clubweekend 2019 door Helmus van Tuijn

Op vrijdag 30 augustus was het zover. Het clubweekend in de Eifel.

Een aantal leden kozen er voor om op vrijdag op de fiets richting Schleiden te gaan. Ongeveer 180 km glooiend omhoog richting de Eifel. Onderweg werd er hier en daar een stop gedaan voor een koffie en een cola en aan het eind van de dag arriveerde dit groepje zonder kleerscheuren bij Hotel Höddelbusch in Schleiden.

Rond de middag was er al een groep gearriveerd. Zij hebben ‘s middags een mooi tochtje gemaakt van ongeveer 70km en een kleine 1000 hoogtemeters. Ook zij kwamen na een mooie tocht aan het eind van de middag terug bij het hotel.

s ‘Avonds kwam er een lekkere pasta maaltijd op tafel die door een aantal koks was gemaakt. Na het eten had iedereen de tijd om lekker te relaxen met een potje pool of een lekker potje bier.Op zaterdag stond er na het ontbijt een tocht op de planning van ongeveer 120 km en ongeveer 160 km. De groep werd verdeeld in een A- en B-groep en we gingen de weg op. Het was die dag erg warm, maar dat mocht de pret niet drukken. Beide routes door de Eifel waren prachtig. Mooie Klimmen en mooie afdalingen. Tussen 16:30 en 17:30 uut waren beide groepen weer terug in het hotel en werd door een aantal een lekkere rijstmaaltijd gemaakt en geserveerd. Na het eten was er natuurlijk weer tijd voor ontspanning.

De laatste dag begon weer met een lekker en goed ontbijt. Helaas hing er die dag wat regen in de lucht, maar dit mocht de pret niet drukken, want er werd wederom weer gefietst. Een groep had een tocht van ongeveer 120 km voor de boeg en een groep ging voor 160 km.Omdat er een fietstocht in de buurt was, waren een hoop wegen alleen voor fiets en wandelverkeer geopend. Daarnaast was er genoeg vertier langs de route. Ook deze dag werd en lekker geklommen en gedaald. Aan het eind van de middag was iedereen weer terug en kon er begonnen worden met de afsluitende bbq. Na een paar stukjes vlees en salade ging een deel van ons al huiswaarts, een klein groepje bleef tot en met maandag om alles goed af te sluiten.Het was een zeer geslaagd clubweekend waar lekker gefietst is, lekker gegeten en onder elkaar was de sfeer ook heel erg prettig.Organisatie bedankt en tot volgend jaar.