1e Vestingronde van Grave uitgesteld naar 2022

Voor het tweede jaar op rij kan de eerste editie van deze nieuwe wielerronde niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Dit besluit heeft de organisatie, bestaande uit Wielervereniging de Maaskant en TWC Grave, deze week gemaakt naar aanleiding van de gegeven update van 2 augustus j.l. aangaande de coronamaatregelen.

De extra coronamaatregelen die nu tot tenminste 1 september voor evenementen gelden maken het bijna onmogelijk om onder die voorwaarden een sfeervolle wielerwedstrijd in het centrum te organiseren. Denk hierbij aan de beperking van het maximaal aantal bezoekers (750). Daarbij moet het centrum hermetisch afgesloten worden én moet iedereen die het centrum wil bezoeken gecontroleerd worden. Bovendien is er nog geen duidelijkheid over de gestelde eisen ná 1 september. De verwachting is dat na 1 september (nog) niet alle beperkende maatregelen van de baan zullen zijn. Dit zal pas kort van tevoren duidelijk zijn, wat nog meer organisatorische belemmeringen met zich meebrengt. Hierdoor kan de eerste editie niet de uitstraling krijgen die de organisatie beoogt.

Alle direct betrokkenen zijn inmiddels op de hoogte gebracht van dit besluit. De organisatie gaat nu het vizier richten op de editie van 2022.